11.10.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Азаров пояснює затримки з фінансуванням місцевих бюджетів необхідністю назбирати $ 1 млрд на імпортний газ

Прем'єр-міністр Микола Азаров пояснює затримки із фінансуванням незахищених статей місцевих бюджетів необхідністю закумулювати 1 млрд доларів для оплати за імпортований газ.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів.

Відповідно до повідомлення, з 10 жовтня Державна казначейська служба відновила фінансування всіх незахищених статей місцевих бюджетів.

'Із учорашнього дня Держказначейством фінансуються всі незахищені статті місцевих бюджетів. Ніяких затримок з фінансуванням не буде', - сказав Азаров під час зустрічі із представниками обласної асоціації органів місцевого самоврядування в рамках робочої поїздки до Дніпропетровської області.

Як повідомляло агентство, Національна акціонерна компанія 'Нафтогаз України' розрахувалася із російським 'Газпромом' за поставлений у вересні природний газ, перерахувавши на початку жовтня близько 1 056 млн доларів.

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликав Азарова доручити Держказначейству, яке, з його слів, не здійснює ніяких переказів, крім зарплат, розблокувати рахунки місцевих органів влади Закарпатської області.

Кабмін 8 жовтня перерозподілив бюджетні призначення, передбачені в 2012 році Міністерству фінансів, в обсязі 1 млрд гривень із обслуговування державного боргу на дотації з держбюджету місцевим бюджетам для виплати зарплат бюджетникам.

Аналітичні матеріали по темі