13.10.2012 kmu.gov.ua У Мінфіні відбулося засідання Громадської ради

12 жовтня відбулося чергове засідання Громадської ради при Міністерстві фінансів. У заході взяли участь представники громадськості та Міністерства фінансів. Питанням порядку денного стало обговорення актуальних питань податкового законодавства, зокрема, питань оподаткування особистих видів страхування.

Під час засідання було заслухано пропозиції Української федерації убезпечення щодо поширення пільгового режиму оподаткування для страхових і пенсійних внесків також на договори добровільного медичного страхування. Так, на думку представника Федерації, це сприятиме активізації страхового ринку, зростанню кількості подібних договорів, а отже і збільшенню соціального захисту громадян. Вищезазначені пропозиції у подальшому сприятимуть детінізації фонду заробітної плати та зростанню податкових надходжень.

За словами представника Міністерства фінансів, впровадження таких змін доцільно поєднати у часі із запровадженням закону про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування, що дозволить забезпечити мінімальний рівень соціального захисту усіх платників податків, у тому числі малозабезпечених, з метою отримання медико-санітарних послуг, що у такий спосіб сприятиме дотриманню принципу соціальної справедливості оподаткування.

Також під час засідання члени Громадської ради обговорили проект Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Звичайно, така ініціатива Уряду була позитивно оцінена громадськістю, оскільки на сьогодні інформаційний простір неабияк потребує неупередженої та оперативної інформації. Саме діяльність Суспільного телебачення покликана на задоволення інформаційних потреб суспільства, залучення громадян до обговорення та вирішення найважливіших соціально-політично питань.

 

Аналітичні матеріали по темі