16.10.2012 kmu.gov.ua Субсидію, посвідчення, довідку про доходи можна буде отримати поштою

15 жовтня, вперше в Україні, за ініціативи генерального директора Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Оксани Плотнікової та за підтримки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула стартував новий пілотний проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».

Підготовка до впровадження пілотного проекту тривала два місяці. І першими відділення поштового зв’язку, де можна скористатися даною послугою, стали ВПЗ № 6, № 69, № 84 (м. Кривий Ріг) Поштамту-Центру поштового зв’язку № 2, ВПЗ Могилів (Царичанський район) Центру поштового зв’язку № 5, ВПЗ № 6 (м. Марганець) Центру поштового зв’язку № 6.

У Дніпропетровській області вже діє автоматизований інформаційно-ресурсний центр «Відкрита влада», який надає адміністративні послуги в електронному вигляді за європейськими стандартами та координує роботу всіх 35 ресурсних центрів міст та районів області.

Метою нового проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» є створення для клієнтів найбільш оптимальних умов доступу до адміністративних послуг з максимальною прозорістю та легкістю отримання результату. Між іншим, за такою схемою діють поштові компанії Західної Європи, досвід яких свідчить про успішність даної діяльності.

На практиці це означає, що будь-який громадянин або суб’єкт господарювання зможе через відділення поштового зв’язку Дніпропетровської дирекції УДППЗ «Укрпошти»: отримати всю необхідну інформацію та консультації стосовно адміністративних послуг; відправити оформлений пакет документів, необхідних для отримання документу в рамках адміністративних послуг, поштовим відправленням (лист, бандероль, посилка) з оголошеною цінністю та описом вкладення на адресу служби «єдиного вікна», а потім отримати кінцевий документ (також через поштове відділення).

Так, клієнт «Укрпошти» має змогу отримати такі види адміністративних послуг: видача ордера на видалення зелених насаджень; видача акту обстеження земельної ділянки на наявність зелених насаджень; присвоєння поштової адреси об’єктам нерухомого майна (приміщенню у разі реконструкції нежилих приміщень, об’єднання жилих приміщень в одне; будівлям у разі, якщо будівництво не завершено, визнання права власності на об’єкт нерухомості за рішенням суду тощо); установлення статусу та видача посвідчень (батьків та дитини з багатодітної сім’ї, учасника війни, інваліда війни, ветерана праці, дитини війни тощо).

Також можна скористатися соціальними послугами через відділення поштового зв’язку: отримання субсидії на відшкодування витрат на оплату комунальних послуг, придбання твердого та скрапленого газу (видаються органами управління праці та соціального захисту населення); видача довідки про отримання доходів (пенсії) (видаються органами Пенсійного фонду).

Все це полегшує взаємне спілкування державних установ та народу. Зручність та швидкість отримання необхідних документів дозволяє вийти на якісно новий рівень сервісу в сфері адміністративних послуг. Особливо зручно це буде для мешканців віддалених населених районів.

 

 

Аналітичні матеріали по темі