20.10.2012 FINANCE.UA Лише 22% українців категорично не згодні отримувати 'чорну' зарплату

Офіційно оформлено. заробітною платою можуть похвалитися лише 37% українців, у більшості ж випадків зарплата є комбінацією офіційних і неофіційних виплат. При цьому кожен шостий українець на своєму нинішньому місці роботи працює неофіційно, відповідно і зарплату отримує неофіційну. А 7% поняття не мають, чи оформлена їхня зарплата офіційно, чи ні. Такі результати показало опитування, проведене порталом rabota.ua.

До категорії професійних сфер, де найбільш часто виплачується офіційна заробітна плата, згідно з результатами опитування, потрапили військова справа, викладацька діяльність, медицина і юриспруденція. При цьому виявилося, що у сфері освіти кожен п’ятий респондент не оформлений офіційно.

Зарплату «у конвертах» найчастіше отримують співробітники таких сфер, як «Краса і здоров’я», «Дизайн і архітектура», «Ресторанний бізнес та кулінарія», «Реклама та медіа».

Всього 22% опитаних українців заявили, що категорично не згодні отримувати неофіційний оклад. 42% українців вважають важливим «білу» зарплату, але схильні закрити на це очі, якщо пропозиція роботодавця підкупить своєї вигідністю. При цьому кожен третій зізнався, що йому зовсім байдуже, як оформлені виплати. Головне – розмір і своєчасність виплат.

Аналітичні матеріали по темі