22.10.2012 kmu.gov.ua Довіра до органу оскарження у сфері державних закупівель зростає

Довіра до органу оскарження у сфері державних закупівель зростає. На цьому наголосив державний уповноважений Антимонопольного комітету, член Постійно діючої адміністративної колегії з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель Сергій Шершун під час семінару на тему: «Україна: нарощення потенціалу контрольного органу з державних закупівель», організованого Європейським банком реконструкції і розвитку.

Про це, зокрема, свідчить зростання кількості скарг від учасників торгів до Антимонопольного комітету України. Так, протягом 8 місяців цього року до Комітету надійшло 503 таких звернень.

Як зазначив Сергій Шершун, підприємці найчастіше скаржаться на непрозорі та нечіткі технічні і кваліфікаційні вимоги документації конкурсних торгів, необґрунтоване розширення предмета закупівлі, неправомірне відхилення пропозицій учасників та визначення переможців тощо.

Сергій Шершун підкреслив, що орган оскарження щоденно розглядає такі скарги, приймаючи виважені рішення, які оприлюднюються на офіційному веб-сайті Комітету у відкритому режимі.

Участь у заході взяли також представники Національної ради з питань оскаржень Республіки Польщі під керівництвом Голови відомства Клаудії Счітовської-Мажяж.

Учасники семінару обмінялися досвідом щодо прийняття рішень у сфері державних закупівель та обговорили питання важливості правового захисту та його впливу на процеси в секторі державних закупівель.

 

Аналітичні матеріали по темі