24.10.2012 kmu.gov.ua У Запоріжжі придбано 29 автомобілів 'швидкої допомоги' за кошти субвенції

У Запоріжжі відбулася церемонія вручення ключів від сучасних автомобілів «швидкої допомоги» керівникам  лікувальних закладів області.

Як повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко,  автомобілі придбані за рахунок субвенції з Державного бюджету України. Запорізька область отримала  28 млн. грн. на придбання санітарних автомобілів та медичного обладнання для їх оснащення. На цю суму закуплено 29 автомобілів «швидкої допомоги», з них три – реанімобілі.

Реанімобілі -  машини типу С, вартість кожного з них – близько 1,2 млн. грн., а 26 карет швидкої медичної допомоги -  санітарні автомобілі типу В вартістю  близько 800 тис. грн. кожний.

Усі автомобілі – європейського рівня, вони оснащені всім необхідним медичним обладнанням. Ключі від нових транспортних засобів отримали керівники лікувальних закладів області, а  реанімобілі призначені для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги м. Запоріжжя.

 

Аналітичні матеріали по темі