27.10.2012 FINANCE.UA Навесні українські дороги перейдуть на баланс місцевих адміністрацій - Колесников

Південнокорейська компанія Samsung повідомила про припинення з 2013 року постачань для американської Apple рідкокристалічних екранів. Представник Samsung заявив, що компанія більше не в змозі продавати їх з величезними знижками.

Samsung вже зменшив обсяги поставок рідкокристалічних екранів, а на початку наступного року повністю припинить працювати в цьому напрямку”, – передає слова свого джерела в Сеулі журнал Forbes.

У першій половині 2012 року компанія Apple купила у Samsung понад 15 млн дисплеїв. Однак у третьому кварталі поставки знизилися до 3 млн, в четвертому Samsung планує продати всього 1,5 млн екранів. Примітно, що південнокорейська фірма не пов’язує відмову в продовженні контракту з Apple з патентною війною.

Apple і Samsung впродовж півтора років ведуть судові розгляди відразу в декількох країнах. Приводом стала скарга Apple на те, що Samsung скопіював дизайн декількох “яблучних” пристроїв, а також їх упаковку та ідеї подачі. Південнокорейська компанія в свою чергу пред’явила претензії Apple у крадіжці телекомунікаційних розробок.

В Samsung вважають, що Apple була не першою фірмою, яка розробила планшет прямокутної форми із закругленими кутами. “Коріння цих особливостей можна знайти в дизайні сучасної побутової техніки, – вважають в південнокорейській компанії. – Якщо американська корпорація продовжить подавати позови в різних країнах світу, то інноваційним технологіям може бути завдано шкоди”.

Разом з тим Samsung продовжить випускати для Apple модулі пам’яті і процесори, зокрема компоненти для смартфона iPhone 5, в тому числі процесор пристрою А6.

Аналітичні матеріали по темі