01.11.2012 kmu.gov.ua Сергій Тігіпко: Соціальний захист українських дітей буде здійснюватись за кращими світовими стандартами

Питання захисту прав дітей, забезпечення їх виховання у сім’ях є ключовими у соціальній політиці Уряду. Про це Віце-прем’єр-міністр України-Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив під час підписання п’ятирічної програми співпраці між Урядом України та ЮНІСЕФ на період 2012 - 2016 рр. Ця програма була розроблена ЮНІСЕФ спільно з Урядом України і національними партнерами.

Програма співпраці спрямована на забезпечення виконання зобов'язань, викладених у Конвенції ООН про права дитини, яку Україна ратифікувала. Зокрема, спільні зусилля Уряду та ЮНІСЕФ будуть зосереджені на таких напрямах: забезпечення права кожної дитини виховуватись у родині; забезпечення здоров'я та розвитку дітей, поліпшення їх харчування; захист дітей від насильства та жорстокого поводження; інформування про права дитини та підтримка більш ефективної політики в інтересах дітей в Україні.

Сергій Тігіпко підкреслив, що співробітництво з ЮНІСЕФ дозволить Україні запровадити кращі світові стандарти захисту прав дитини. «Ми вже зробили важливі кроки у цьому напрямі: запровадили інститут соціальних працівників, які опікуються проблемними сім’ями, постійно підвищуємо рівень соціального захисту дітей. Упевнений, що реалізація п’ятирічної програми співпраці з ЮНІСЕФ дозволить вивести цю надважливу для країни роботу на якісно новий рівень», -- зазначив урядовець.

Голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо зазначила, що забезпечення повної реалізації потенціалу дітей є найкращою інвестицією, яку країна може зробити заради свого майбутнього. «Я сподіваюсь, що ця п’ятирічна програма буде сприяти втіленню в життя прагнень Уряду і народу України забезпечити реалізацію прав всіх дітей', - наголосила вона.

Аналітичні матеріали по темі