06.11.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров розраховує, що парламент ухвалить держбюджет-2013 до кінця листопада

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розраховує, що парламент розгляне і ухвалить Закон України «Про державний бюджет на 2013 рік» до кінця листопада. Про це він заявив під час презентації модернізованих вертольотів МІ-8МСБ і МІ-2МСБ Державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації».

За його словами, зараз Уряд завершує роботу над доопрацюванням нового варіанту проекту Державного бюджету на 2013 рік.

Микола Азаров відзначив, що 20 листопада, тобто через два тижні, планується подати його до парламенту. «Ми розраховуємо на те, що до кінця листопада Верховна Рада затвердить бюджет, він буде підписаний Президентом і в новий рік країна без будь-яких затримок, як це іноді бувало, ввійде з новим бюджетом. Для економічної ситуації, що склалася, значення бюджету дуже важко недооцінити», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що своєчасне прийняття бюджету дозволить затвердити бюджети всіх рівнів. У зв’язку з цим Микола Азаров закликав народних депутатів відповідально підійти до цього завдання. «Ми розраховуємо на відповідальність народних депутатів, на відповідальність всього складу Верховної Ради, щоб бюджет був у стислі строки грамотно розглянутий», - наголосив Микола Азаров, підкресливши, що країні потрібен не будь-який бюджет, а бюджет стабілізації.

Глава Уряду поінформував, що у проекті бюджету Уряд заклав існуючу ціну на газ: «Ми у бюджеті заклали ту ціну, яка зараз існує на ринку».

Крім того, Микола Азаров наголосив, що Уряд постійно підтримує контакти з представниками МВФ: як і під час роботи над проектом бюджетом, так і під час розгляду інших питань. Він додав, що на даному етапі двосторонньої співпраці є розуміння з багатьох питань, але при цьому є й розбіжності. «Наше завдання знайти компроміс. Наше завдання зробити все для того, щоб країна мала стабільний бюджет», - підкреслив Прем’єр-міністр.

 

 

Аналітичні матеріали по темі