14.11.2012 kmu.gov.ua Конвенція про оподаткування між Україною і Кіпром дозволить збільшити надходження до держбюджету, - В. Хорошковський

Конвенція, підписана між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр, про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та майно, дозволить збільшити надходження до державного бюджету. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський під час брифінгу, який відбувся 14 листопада 2012 року в Кабінеті Міністрів України.

За словами Першого віце-прем’єр-міністра України, підписана Конвенція сприятиме вдосконаленню договірно-правової бази торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Кіпром.

Валерій Хорошковський наголосив, що Конвенція замінить діючу угоду, яку було підписано ще 1982 року між урядами Кіпру та колишнього СРСР. «Відповідно до нової Конвенції вводиться загальна ставка 15% для дивідендів (5% якщо отримувач володіє не менше ніж 20% капіталу компанії або інвестував не менше ніж 100 тис.євро в компанію, що такі дивіденди виплачує), 2% - для процентів та загальна ставка 10% для роялті (5% для роялті за твори, патенти, торгові марки). До цього по всіх цих статтях була ставка 0%», - заявив він.

«Підписання Конвенції є важливою подією, але не достатньою.  Наступним кроком після її ратифікації має стати прийняття законодавчого акту про трансфертне ціноутворення. Це – пріоритетне завдання для Уряду і Парламенту», - наголосив Валерій Хорошковський.

 

Аналітичні матеріали по темі