14.11.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров: Стратегічний план економічного розвитку матиме середньострокову перспективу

Стратегічний перспективний план щодо забезпечення економічного росту через запровадження нових підходів з державної підтримки   галузей української економіки повинен бути розрахований на середньострокову перспективу. Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України 14 листопада.

На минулому засіданні Уряду він поставив завдання перед міністерствами і відомствами внести відповідні пропозиції. До цієї роботи вже долучились провідні наукові установи держави та Національний банк України. Є напрацювання, які наразі повинні бути узагальнені Мінекономрозвитку разом із Мінфіном та іншими відомствами. Для узгодження цієї роботи пропонується створити міжвідомчу робочу групу.

«На виході ми маємо отримати  якісний системний документ, стратегічний перспективний план, підкріплений бюджетними, інвестиційними, кредитними ресурсами, а також іншими стимулюючими заходами -  від фіскальних до інституційних, - зазначив Микола Азаров. - Він  повинен бути розрахований на середньострокову перспективу із визначенням індикаторів на кожному з етапів».

Микола Азаров наголосив, що в основу документа необхідно покласти реалізацію послання Глави держави, узгодити його з бюджетним та макроекономічним середньостроковими прогнозами, а також реалізацією програми економічних реформ.

Підготовлені напрацювання Уряд планує розглянути через два тижні.

Аналітичні матеріали по темі