17.11.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Голова Податкової Клименко вважає, що можливе введення декларування доходів всіма громадянами сприяє боротьбі з корупцією

Голова Державної податкової служби Олександр Клименко вважає, що можливе введення загального декларування доходів громадянами посприяє ефективній боротьбі з корупцією і нелегальними доходами.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню 'Дзеркало тижня'.

'Ми підняли питання про введення загального декларування доходів громадян далеко не в перший раз і вже займаємося підготовкою відповідних пропозицій... Загальне декларування, у разі його правильної реалізації, може стати ефективним методом боротьби з корупцією і нелегальними доходами', - повідомив Клименко.

Він зазначив, що такі нововведення є масштабними, оскільки будуть стосуватися як мінімум усього працездатного населення, і необхідно підготувати процедури подачі декларацій таким чином, щоб процес декларування був зручним і займав мінімум часу в громадян.

'З технологічної точки зору, податкова служба потенційно готова до обробки і якісного аналізу відповідної інформації. На сьогодні ми вже маємо наймогутніші інформаційно-технологічні можливості, відпрацювали процес електронного декларування з юридичними особами, створили на базі нашої служби загальнонаціональну мережу сервісних центрів, що відповідає найкращим світовим стандартам і готову до роботи з населенням на належному рівні', - повідомив чиновник.

Разом з цим Клименко зазначив, що процес введення загального декларування по досвіду інших країн необхідно реалізувати поетапно, протягом декількох років.

Як повідомляло агентство, у квітні 2011 року Верховна Рада ввела декларування чиновниками своїх доходів і видатків, а також доходів членів їх сімей, закріпивши це положення в Законі 'Про засади запобігання і протидії корупції в Україні'.

Податкова ініціює введення обов'язкового декларування доходів всіма громадянами.

Аналітичні матеріали по темі