06.12.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Об'єднана опозиція прогнозує фальсифікацію прийнятого Радою держбюджету-2013 під час підготовки його до підписання спікером

Об'єднана опозиція прогнозує, що прийнятий у четвер Верховною Радою державний бюджет на 2013 рік буде сфальсифіковано під час підготовки його до підписання головою парламенту Володимиром Литвином.

Про це журналістам повідомив депутат Ради, один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк (фракція Блоку 'Наша Україна - Народна Самооборона').

'Я вам скажу, як буде далі відбуватися. Зараз ніхто версії бюджету не бачив. Зараз зал за щось проголосував, і будуть (депутати) сидіти в кабінетах ще 3 доби і домальовувати, перемальовувати цифри. У цьому навіть немає сумнівів', - заявив він.

Крім цього, Яценюк підкреслив, що під час розгляду парламентським комітетом з питань бюджету на засіданні 5 грудня за рекомендації із внесення змін у проект держбюджету, проголосували тільки 11 його членів з 34.

У зв'язку із цим він зазначив, що комітет порушив регламентну процедуру підготовки законопроекту до розгляду парламентом.

Яценюк спрогнозував, що Рада 7-го скликання повернеться до розгляду держбюджету і внесе необхідні поправки.

Водночас він висловив надію, що низка позафракційних депутатів Ради наступного скликання в цьому підтримають опозицію.

Як повідомляло агентство, Рада в четвер затвердила держбюджет на 2013 рік.

При цьому під час процедури розгляду законопроекту голова комітету з питань бюджету Валерій Баранов з голосу зачитав рекомендації комітету із внесенню змін у внесений на розгляд Ради Кабінетом міністрів проекту держбюджету.

Депутатам не роздавалося рішення комітету і вони не мали можливості ознайомитися з ним.

Аналітичні матеріали по темі