06.12.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Мінфін з 30 листопада по 6 грудня продав казначейські зобов'язання серії В на $0,6 млн із $100 млн

Міністерство фінансів з 30 листопада по 6 грудня продало казначейські зобов'язання серії В на 600 тис. доларів зі 100 млн доларів.

Про це в ході круглого столу 'Державні казначейські зобов'язання в іноземній валюті: аналіз результатів першої емісії й подальших перспектив' у прес-центрі Українських Новин повідомив директор департаменту боргової й міжнародної фінансової політики Мінфіну Галина Пахачук.

'На сьогодні вже розмістили казначейських зобов'язань серії В на 600 тис. доларів. Це значить, що є попит і на цю серію', - сказала вона.

Казначейські зобов'язання серії В мають строк обігу 2 роки, номінал 500 доларів, прибутковість 8% річних з виплатою купону кожні 6 місяців.

Розміщення паперів здійснюється через майже 500 відділень Ощадбанку по Україні.

Разом з тим Пахачук зазначила, що кошти від продажу казначейських зобов'язань серії А вже надійшли на рахунки Державного казначейства.

70% серії А, зі слів представника Мінфіну, було продано в Києві й Київській області.

6% паперів було продано в Черкаській області, по 4% у Львівській області, Дніпропетровської й Криму.

Як повідомляло агентство, 10 жовтня Мінфін почав продавати через Ощадбанк папери серії А на 100 млн доларів, а 29 листопада завершив розміщення цих паперів.

30 листопада Мінфін почав продавати казначейські зобов'язання серії В.

Шановні передплатники, аудіозапис цієї прес-конференції ви можете замовити, звернувшись у службу прес-центру Українських Новин за тел.: 494-31-65 або на e-mail: centre@ukranews.com.

Аналітичні матеріали по темі