06.12.2012 УКРАЇНСЬКІ НОВИНИ Попов вважає, що держбюджет-2013 суперечить інтересам киян

Голова київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає, що прийнятий Верховною Радою державний бюджет на 2013 рік суперечить інтересам киян.

Про це сказано в повідомленні прес-служби КМДА.

'Розроблений урядом і затверджений народними депутатами проект державного бюджету України 2013 року не відповідає інтересам киян і фінансово не гарантує забезпечення нормальної життєдіяльності столиці', - цитує прес-служба Попова.

Він зазначив, що метод, відповідно до якого формувався й затверджувався державний бюджет, виключив участь місцевої влади в розробці й навіть обговоренні базових параметрів і показників фінансового забезпечення життєдіяльності Києва.

'Урядова редакція закону про бюджет України на наступний рік позбавляє Київ можливості не тільки розвиватися, але й просто функціонувати', - сказано в заяві Попова.

У заяві голови КМДА сказано, що запланований урядом прихований дефіцит бюджету столиці виключає регулярність виплат заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

'Сьогодні необхідно відпрацювати спільні дії, щоб запропонувати вже новому уряду способи вирішення проблемних питань у фінансовому забезпеченні життєдіяльності Києва й інших територіальних громад України', - вважає Попов.

Він закликав профспілкові організації, новообраних народних депутатів об'єднатися для захисту інтересів киян.

Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді затвердити вилучення в державний бюджет 50% надходжень, отриманих міським бюджетом Києва від податку на доходи фізичних осіб в 2013 році.

6 грудня, у четвер Верховна Рада прийняла державний бюджет на 2013 рік.

Аналітичні матеріали по темі