07.12.2012 kmu.gov.ua Микола Азаров сподівається, що місцеві бюджети будуть прийняті вчасно і країна нормально увійде в наступний рік

Верховна Рада прийняла Державний бюджет на 2013 рік, розроблений Урядом. Тепер органи місцевого самоврядування повинні попрацювати, щоб бюджети міст, сіл і селищ були прийняті до кінця поточного року. Це дозволить країні нормально функціонувати. Про це він заявив під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук.

«Головне, що бюджет у країни є. Це означає, що всі наші області, міста, райони можуть приступати до планування 2013 року, тобто до прийняття своїх власних бюджетів», - сказав Глава Уряду.

За його словами, тепер перед органними місцевого самоврядування стоїть таке ж завдання, як і перед Держбюджетом: як зробити так, щоб грошей вистачало на все і на зарплату, і на житлово-комунальні послуги, і на ремонти, і на будівництво, і на багато чого іншого.

«Перш за все, кожен керівник повинен задуматися про те, як буде працювати економіка на його території і які доходи вона зможе дати», - зазначив Прем'єр-міністр.

Крім того, за його словами, на місцях повинні чітко усвідомлювати, скільки треба попросити у вищестоящого бюджету на реалізацію своїх функцій, тобто провести узгодження цих позицій.

«Ця робота непроста і займе певний час, але важливо встигнути до початку нового року її завершити. У цій справі я всім бажаю успіху», - заявив Микола Азаров.

 

 

 

 

Аналітичні матеріали по темі