17.12.2012 FINANCE.UA У держбюджеті на 2013 рік Києву не додали 4 млрд грн на зарплату

У держбюджеті на 2013 рік Києву не додали 3,5 млрд грн на капітальні вкладення, близько 4 млрд грн на зарплату, енергоносії і харчування, а також 1,2 млрд грн на муніципальні надбавки.

Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна. “Якщо виходити з тих цифр, які надало Міністерство фінансів, то це буде гола зарплата, тільки один оклад працівникам бюджетної сфери. Це будуть заборгованості за енергоносії, продукти харчування, медикаменти, які ми закуповуємо для наших лікарень і по всіх основних сферах, які є. Якщо я говорю про капітальні вкладення – їх дали лише 750 млн грн. І цього частково вистачить на 1-2 об’єкти”, – зазначив Крамаренко.

За його словами, уряд не додав 677,5 млн грн на зарплату бюджетникам, 1,098 млрд грн – на енергоносії, 416,5 млн грн – на харчування, 325,5 млн грн – на медикаменти, 1,02 млрд грн – на погашення кредиторської заборгованості за захищеними статтями. Натомість уряд планує виділити вирівнюючу дотацію у розмірі 124 млн грн. “Для того, щоб Київ заплатив зарплату з урахуванням надбавок, розрахувався за енергоносії, за продукти харчування, медикаменти в лікарнях та утримання в належному стані дорожнього господарства – це без капвкладень – нам потрібно 4,150 млрд грн”, – зазначив Крамаренко.

Він також зазначив, що Києву необхідно 1,2 млрд грн на муніципальні надбавки. За його словами, вже зараз зарплата бюджетників з усіма надбавками в Києві на 300 грн менша, ніж в середньому по всій Україні. “Якщо взяти розрахунок в 2012 р. і проіндексувати його на зростання зарплати, то це буде 850 млн грн. Якщо платити за договором, підписаним з профспілками в 2007 році, який все ще діє, то нам необхідно 1,2 млрд грн”, – зазначив чиновник.

Крім того, за словами Крамаренка, мінімально на будівництво великих об’єктів Києву потрібно 3,5 млрд грн капвкладень. “Мінімальні капвкладення – це 3,5 млрд грн, а об’єктів незавершеного будівництва за бюджетні гроші в Києві зараз на 11 млрд грн”, – зазначив він. За словами Крамаренка, ці 3,5 млрд грн потрібні для того, щоб добудувати метро (1 млрд грн), Подільсько-Воскресенський перехід (1,8 млрд грн), і на існуюче будівництво транспортних розв’язок – 600 млн грн.

Аналітичні матеріали по темі