05.11.2011 FINANCE.UA Акімова: Громадянам України пільги будуть виплачуватися в рамках існуючого бюджету

Громадянам України пільги будуть виплачуватися в рамках існуючого бюджету. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова в ефірі програми 'Велика політика з Євгеном Кисельовим'.

'Є певний набір пільг, який накопичувався в Україні роками. Для того щоб забезпечити всі пільги в повному обсязі, потрібно на сьогоднішній день мати мінімум 5 державних бюджетів країни. Це означає, що не буде виплат зарплат, розвитку ЖКГ, інфраструктури, - все піде на пільги. У той же час, Конституція робить неможливим відібрати пільги. Що ми можемо зробити в цьому випадку? Ми можемо позичити гроші і, таким чином, перекласти тягар виплат боргів на молоде покоління, щоб забезпечувати пільговиків грошима... Але тоді ми ризикуємо повторити шлях Греції... Інший шлях - забезпечити пільговиків в рамках існуючого бюджету, коштами, які цим бюджетом обмежуються', - зазначила Акімова.

Нагадаємо, весь тиждень під стінами Верховної Ради мітингували афганці та представники чорнобильських організацій, протестуючи проти скасування пільг.

Раніше Віктор Янукович повідомляв, що пільги для 16 категорій громадян скорочуватися не повинні, а навпаки, повинні бути підвищені на 25%. Тігіпко, у свою чергу, запевнив, що пенсії інвалідам-чорнобильцям у 2012 р. будуть збільшені на 25%, на 85% підвищені витрати на медичне лікування та виділено 50 млн грн на забезпечення житлом.

Аналітичні матеріали по темі