Пілотне дослідження у двох областях України для вивчення фінансового впливу адміністративно – територіальної реформи (Зі змінами та доповненнями від травня 2006 р.) (2006)

У цьому документі розглядаються результати двох поїздок до Івано-Франківської та Луганської областей, які було здійснено нещодавно для дослідження на місцевому рівні фінансово-бюджетних питань, що випливають з адміністративно-територіальної реформи в Україні. Метою цих поїздок було перевірити на практиці деякі гіпотези та пропозиції, які було висловлено в попередніх документах проекту SuFTAR, організованого за фінансової підтримки Міністерства Великої Британії з питань міжнародного розвитку (DFID) для сприяння сталій адміністративно-територіальній реформі в Україні.

Докладну інформацію наведено по п’яти районах. Два з них здебільшого індустріальні, два – сільськогосподарські гірські, і ще один є змішаним, тобто включає в себе сільську та міську місцевість. Отже, можна сказати, що в дослідженні представлено відносно репрезентативний набір різних типів районів на заході та сході України.

Автори: Павел Свяневич, Вейн Сірск

 

 

Документи по темі