Бюджетне планування в контексті реформи системи догляду за дітьми в країнах Центральної та Східної Європи і СНД [Жов 2009 - Лис 2009]

ЮНІСЕФ ЦСЄ/СНД

Мета проекту

Попри значні спільні зусилля ЮНІСЕФ та урядів країн Центральної-Східної Європи та СНД для розвитку сімейних форм долгяду за дітьми без опіки, статистичні дані свідчать про зростання частки дітей, що перебувають в установах стаціонарного типу, які все ще залишаються найпоширенішою формою опіки.

В цьому проекті, ЮНІСЕФ працював над підтримкою "Процесу реформи систем дитячої опіки" в 22 країнах регіону. Частиною цього процесу були чотири хвилі кущових регіональних консультацій, покликаних обговорити спільні досягнення та спільні уроки щодо проблем, які продовжують затримувати реформи в цій сфері.

Зокрема, значною проблемою, що залишається не вирішеною, визнається зміна в підході до фінансування послуг дитячої опіки, в тому числі витрачання бюджетних коштів, яке продовжує стимулювати надання послуг стаціонарного типу.

Обсяг робіт

ФІСКО Інформ брало участь в підготовці та проведенні однієї з чотирьох регіональних конференцій, що охоплювала країни Європейської Політики Сусідства цього регіону (Вірменію, Беларусь, Грузію, Молдову та Україну). Наша роль полягала у підготовці опорного дослідження для конференції в частині проблем бюджетування для організації дитячої опіки, а також в участі в конференції у якості ключових експертів, фасилітаторів та доповідачів.

Деякі продукти проекту